Als iemand mij vraagt wat ik doe als kind- en jongerencoach zeg ik dat ik kinderen en jongeren begeleid die het nú even moeilijk hebben en een tijdelijk steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In deze snel veranderende maatschappij moeten kinderen zich al vroeg aanpassen. Hierdoor worden de talenten die zij bezitten nauwelijks meer gezien en ontwikkelen ze steeds vaker probleemgedrag. Zoals het kind/de jongere dat niet lekker in zijn/haar vel zit, of het kind/de jongere dat problemen heeft waar het zelf, of samen met de ouders/opvoeders/school niet uitkomt.

Ook kan ik meekijken op welke manier uw kind het beste leert. Misschien is zij/hij visueel lerend, het zgn. beelddenken, en loopt het vast in het talige onderwijs. Vaak is er ook een combinatie met hooggevoeligheid. Deze twee eigenschappen zijn prachtige, maar tegelijkertijd lastige kwaliteiten, maar waar zeker heel veel talent achter schuil gaat.

Soms is er ook geen vinger op te leggen en zijn kinderen/jongeren gewoon niet gelukkig. Ze zijn stil, teruggetrokken of juist heel boos of agressief. Ze krijgen fysieke klachten of worden ziek. Heeft uw kind lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is, dan gaan we samen kijken naar de klacht achter deze klacht. Want deze psychosomatische klachten hebben een psychische oorzaak en geen lichamelijke. Wat zit er achter die buikpijn?

Het kan ook een normale ontwikkelingsfase zijn en dan is er geen verdere coaching nodig. Vaak is dat voor u als ouders al een hele geruststelling.

 

- Is het een moeilijk kind óf een kind dat het moeilijk heeft? -

Het Geerken 272, 6932 MX, Westervoort, Nederland - Telefoon 06-17964961 - kvk 50204343

 

Download Privacyverklaring